Pas på negative anmeldelser på Trustpilot

Negative anmeldelser kan være ulovlige.

En mand er idømt bøde på 65.000 kroner for negativ anmeldelse på Trustpilot. Det er langt fra den eneste sag der har været af denne art.

En hvidevarereparatør skulle punge ud med 30.000, efter at have lavet 2 negative anmeldelser på Trustpilot. En tredie sag har kostet en bilforhandler mere end 60.000 kr. efter at have skrevet tre injurierende udsagn på Trustpilot.

 

Nyere sager

To nyere domme tydeliggør også, at man skal være opmærksom på eventuelle formuleringer og injurier, hvis man har tænkt sig at kritisere en anden virksomhed offentligt – for eksempel på Trustpilot.dk.

Konklusionen må være at man skal tænke sig om inden man giver afløb for hadet via en anmeldelse på Trustpilot. Det er vel også fair at man ikke må skade en virksomheds omdømme med injurier og falske historier.

Rigtig mange ser heller ikke længere anmeldelserne på Trustpilot for et fyldestgørende billede af en virksomhed. Der er rigtig mange udsagn fra virksomheder om at der andre forhold i samarbejdet med Trustpilot hvis man er betalende virksomhed af deres abonnement. Udsagn som fjernelse af dårlige anmeldelser o.l.

Betaler en virksomhed ikke til Trustpilot og dermed ikke aktivt benytter sig af Trustpilots service opfordringen til at lave anmeldelser, vil denne virksomhed i de fleste tilfælde kun modtage de dårlige anmeldelser når kunderne skal have afløb for deres frustration. Hvor en glad kunde bare vil være tilfreds og ikke gøre mere.

Mange virksomheder vælger i dag IKKE at betale til Trustpilot og derfor kan servicen være bedre hos en virksomhed med langt lavere score end hos den betalende med højere score.

Omvendt er der også mange med en score på 9.9 som stort set udelukkende har 5 stjernet anmeldelser. Man kan spørge sig selv om man synes det kan være et retvisende billede for en virksomhed. Kan det virkelig lade sig gøre at næsten alle kunder er tilfredse med lige nøjagtig 5 stjerner?

 

Trusler fra Trustpilot

Man skal ikke google meget for finde mange historier fra Virksomheder der har fået fjernet hundredevis af 5 stjernet anmeldelser med beskeden om at man sikkert selv havde lavet dem, når man ikke længere ønskede at betale til Trustpilot.

Rigtig mange virksomheder har været udsat for Trustpilots hetz og det er derfor forståeligt, at rigtig mange stopper deres abonnement, men ofte med konsekvenser og det skal man være parat til.

Blandt andet Børsen skriver at Trustpilot selv har et stort problem, nemlig manglen på “trust”.