Ja til Bestsellers højhus

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har mandag den 11. marts behandlet en lokalplan og et kommuneplantillæg, som skal ban vejen for et højhus og en helt ny bydel i Brande. Højhuset er planlagt til 320 meter højt.
Dette kommende højhus overgås kun af tre andre højhuse i Europa. De 3 andre højhuse er alle beliggende i Rusland. Dermed kan Bestseller få Vesteuropas højeste bygning – med mindre det forinden bliver overhalet af et andet projekt.

Jeg har sjældent oplevet en så enstemmig opbakning fra de lokale. Der har nærmest været skuffende få indsigelser og beklagelser til borgermøderne. Man skal lede længe efter demonstrationsoptog mod det her!

Efter byrådsmødet den 11. marts fortæller Henrik Engedahl, som er formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast Kommune, at et enigt byråd har stemt ja til højhuset.

Jeg har sjældent oplevet en så enstemmig opbakning fra de lokale. Der har nærmest været skuffende få indsigelser og beklagelser til borgermøderne. Man skal lede længe efter demonstrationsoptog mod det her!siger Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

Der er dog mange overvejelser endnu

Hos Bestseller koncernen er projektleder Anders Krog begejstret for godkendelsen af lokalplanen.
“Vi er meget glade for, at planerne nu er blevet godkendt i byrådet, og vi er meget stolte af og ydmyge over den store opbakning, der har været til projektet – særligt lokalt. Det er vigtigt for os at understrege, at lokalplansgodkendelsen kun er et blandt flere indledede skridt på en lang rejse” siger Anders Krogh i pressemeddelelsen.

Bestseller fejrer dog ikke med champagnepropper endnu. ‘Godkendelsen er selvfølgelig afgørende for projektet, men vi har stadig en del arbejde og overvejelser, vi skal have på plads, førend et projekt som dette kan føres ud i livet. Vi taler stadig år inden et potentielt første spadestik,’ lyder det fra Anders Krogh i pressemeddelsen. Ekstra Bladet har været i kontakt med Bestseller, der ikke havde yderligere kommentarer end hvad der står i pressemeddelelsen.
Tårnet skal være en del af Bestseller Village & Tower, der skal udgøre hovedkvarteret for Bestseller-koncernen.

Byen er planlagt til at blive 645.000 kvadratmeter, hvilket svarer til 88 fodboldbaner, og kommer til at rumme omkring 60 butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation.
I efteråret var Herning Kommune ude med riven, da kommunen mente, at højhuset ville være ‘et indgreb’ i kommunens uforstyrrede landskaber.

Kilde:EB

Mette /Mode Bloggen

Mode blogger