Blodbad af britisk modeshop trækker tråde til Danmark.

Netshoppen Asos er i den situation at den har tabt ca 40 procent af sin totale værdi på aktiemarkedet i London. Dansk medejer taber tilsvarende i området af 11 milliarder.

Den britiske onlineshop Asos, som er kendt for salg af modetøj, kosmetik med mere, er i december blevet godt tygget i gennem på den britiske børs. Og det er noget der koster den dansk Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen dyrt.

Ifølge mediet Bloomberg præsenterede Asos her i december meget skuffende tal for salget i november. Altså første del af julesalget. Da denne måned udgør en meget stor del af det årlige salg i onlineshoppen, tøvede aktiehandlerne ikke med at straffe ASOS på børsen.

Aktien styrtdykkede nemlig og tabte 40 procent af sin værdi. Det betyder, at selskabet har tabt markedsværdi svarende til over 11 milliarder kroner på en dag hvor regnskabet blev offentliggjort.

 

Dette britiske blodbad trækker lange tråde til Danmark.

Den absolut største investor i selskabet Asos er danske Bestseller, der herefter er ejet af Anders Holch Povlsen. Søn af grundlægger af Bestseller, Troels Holch Povlsen. Ifølge ASOS selv sidder Bestseller koncernen på 22,6 % af aktierne.

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen er ifølge erhvervsmagasinet Forbes’ seneste opgørelse den mest velstående enkeltperson i Danmark.

De meget dårlige tal fra ASOS koncernen har senest også kostet flere af de britiske konkurrenter dyrt. ASOS er langt fra de første i Storbritannien, der melder om dårlige salgstal i november.

I både England og Danmark er november er den måned, hvor julehandlen begynder at slå igennem. Det er derfor den første mulighed for at få en pejling af, om onlinebutikkerne af modetøj når deres målsætninger for julesalget.

Nyheden fra Asos dårlige tal trak herfter netbutikkerne Zalando og Boohoo med ned. Frygten for aktionærerne, er at det svage julesalg ikke er isoleret til Asos. De seneste meldinger til mode-bloggen.dk viser da også samme billede fra de mange danske modeshops.

Kilder: Blomberg

 

Mette /Mode Bloggen

Mode blogger